Julie Van Espen

#Enough 

Genoeg is genoeg! Dat was de kreet die klonk na de brutale moord op Julie Van Espen in 2019. En die liet theatermakers Mathieu en Kobe niet onberoerd. Het werd zelfs de aanleiding om een stuk te maken rond grensoverschrijdend gedrag/seksueel misbruik.

#Enough vertelt het verhaal van het tienermeisje Nora. Ze is het knapste meisje uit de buurt en heeft duizenden volgers op Instagram. Haar leven lijkt de perfectie te benaderen. Maar dan… . Wat “de fuif van het jaar” moet worden, blijkt de nachtmerrie van haar leven.  Nora wordt verkracht door Victor, één van haar volgers. Het incident wordt bovendien gefilmd en verspreid via sociale media. En dat brengt bijzondere reacties teweeg bij onder andere Arend, de beste vriend van Nora… . Want waren ze niet stiekem meer dan alleen beste vrienden? En wat als het leven niet enkel op een gsm werd beleefd? Wat als er écht werd geleefd en geluisterd? En wat als ook Arend zijn geheim durfde delen…

Grensoverschrijdend gedrag/seksueel misbruik is een heftig en bijzonder actueel thema. Makers Mathieu en Kobe willen met dit educatieve theaterstuk jongeren bewust maken van de thematiek, de slachtoffers strijdvaardige stemmen geven, maar ook sensibiliseren. Sociale media is niet meer weg te denken uit ons leven. De makers kozen ervoor ook de gevaren van sociale media te verweven in de voorstelling. 
Een deel van de opbrengst van de voorstelling gaat naar PUNT.vzw, een advies-en informatiecentrum voor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

#Enough in de pers

Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.

Dubbelklik op de video voor volledig scherm te openen.

Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.

Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.

Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.

Klik op de foto om het volledige artikel te lezen.

Praktisch

Speelduur: 50 minuten (zonder pauze)

Capaciteit: 200 lln per voorstelling

Speelvlak: min 8m breed en 5m diep

Leeftijdscategorie: 14-18 jaar (2e & 3e graad secundair onderwijs)

Lesmap: Samen met het contract verzonden.

Verduisterde zaal is verplicht

Licht- en geluidsinstallatie worden meegebracht indien niet aanwezig.
(op voorhand verwittigen)

Technische fiche wordt meegezonden bij reservatie en maakt onderdeel uit van de overeenkomst, deze kan je ook hieronder te downloaden.

Boeken

Uitkoopsom

895
  • 2de voorstelling - 5% korting
  • 3de voorstelling - 10% korting
  • Optie: nabespreking door PuntVZW

Deel deze pagina

Facebook
Email