“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”
– Nelson Mandela –

SJOKKOTOF zijn Kobe en Mathieu, twee jonge creativo’s die theater maken dat blijft kleven. Als zestienjarigen zetten ze hun tanden in hun droom: het schrijven en spelen van hun eigen theaterstuk. Hun debuut heet Nothing Really Matters, een educatief theaterstuk dat jongeren doet nadenken over taboes zoals geaardheid en diversiteit. Het wordt theater dat je mond en ogen opent. Theater dat je zintuigen prikkelt, je verontrust en vooral: doet nadenken. Theater dat zich keihard vastzet op je tanden.

Zoals de betere sugar rush blijkt het maken van theater voor Mathieu en Kobe ook verslavend. In de educatieve voorstellingen die zullen volgen, bijten ze zich opnieuw vast in taboes uit hun belevingswereld om ze bespreekbaar te maken.

Kobe en Mathieu noemen elkaar “broere”. En die vriendschappelijke band loont. Ze hebben dezelfde dromen en doen ook dromen. Door te doen en te durven.

“Be the change that you wish to see in the world.”

Een snufje lef, een flinke scheut talent en massa’s passie. Dat is fijnproever Kobe. Hij houdt van M&M’s, iets minder van Chokotoffs. Maar ook van piano, drum en zelf muziek schrijven. De honger naar de theaterplanken begint al vroeg: als Kobe 8 jaar is, speelt hij mee in de succesmusical Oliver!. De eerste stappen in de professionele wereld zijn gezet en vanaf dan wordt hij geboekt voor onder andere Ridders van de Ronde Keukentafel (Deep Bridge), ‘14-’18 (Studio 100) en verscheidene Efteling Theaterproducties. Daarnaast leent hij zijn stem aan het hoofdpersonage Peter uit de film PAN (Option Media & Warner Bros). In 2020 studeert hij af als humanist. Zowel de waarden en normen uit zijn opleiding als muziek blijken belangrijke ingrediënten voor zijn stukken. Momenteel studeert hij “Drama-Kleinkunst” aan het conservatorium van Antwerpen. Theater maakt hem zo blij als een kind in een snoepwinkel.

“Life is like a box of chocolates. You never know what you gonna get.”

Een handje vol ambitie, kilo’s levenslust, overgoten met talent. Dat is levensgenieter Mathieu. Zijn smaakpapillen knetteren bij zwarte muizen, maar ook bij Chokotoffs. Zijn longen vragen om te zingen en zijn hoofd & hart hunkeren naar een carrière op de scène. Mathieu is dan ook hét bewijs dat als je jouw droom leeft, die ook uitkomt. Zo mocht hij meedoen aan de musical Ridders van de Ronde Keukentafel (Deep Bridge). Ook werd Mathieu gecast voor een rol in de jongerenreeks 4eVeR (Ketnet) en speelde hij mee in verschillende kortfilms. Twee jaar geleden vertolkte hij de rol van Casper in de voorstelling #Gekraaktdooreigennaakt. Sinds 2019 zet hij zijn tanden in de opleiding “Musical” aan het Conservatorium in Brussel. Ondertussen verrijkt hij zijn repertoire door zelf theater te schrijven en spelen.

Kobe Verdonck en Mathieu van Nieulande
Camera icoon